Bestemmingsplan Kazernekwartier goedgekeurd

Afgelopen woensdagavond 28 juni keurde de gemeenteraad ‘bestemmingsplan Kazernekwartier’ goed. Van de twaalf partijen in de gemeenteraad stemde één partij tegen. De overige partijen hebben allemaal hun goedkeuring gegeven en spraken zeer positieve woorden over de plannen.

Nieuwe stadswijk

Het goedkeuren van het bestemmingsplan is een belangrijke stap in de realisatie van de nieuwe, eigentijdse stadswijk Kazernekwartier. Kazernekwartier Venlo vormt de schakel tussen de binnenstad van Venlo en het stadsdeel Blerick met volop ruimte om te wonen, werken, leren en te genieten van het leven. Het licht staat op groen om de 500 woningen en maximaal 132 studentenwoningen van bouwfase 1 te gaan bouwen. Woningen van sociale huur tot dure koop, alle segmenten zijn in het plan verwerkt. Het wordt een diverse wijk van en voor iedereen.

Ontwikkelcombinaties

Het Kazernekwartier wordt ontwikkeld door verschillende partijen. Naast de gemeente Venlo zijn de drie ontwikkelcombinaties Weski-Woonwenz, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Laudy Vastgoedontwikkeling-Mulleners bij de plannen betrokken.

Meer informatie over het Kazernekwartier is te vinden op de website www.kazernekwartier.nl

Berichtgeving in de media over de goedkeuring bestemmingsplan klik hier:
- De Limburger
- Omroep Venlo