Jaarcijfers Ballast Nedam 2022

Sterke toename van omzet en positief resultaat

Laudy deelt als dochterbedrijf van Ballast Nedam met trots de 2022 jaarcijfers die Ballast Nedam vandaag heeft gepresenteerd.

Ballast Nedam heeft 2022 afgesloten met een positief resultaat en werkt volop aan het verder versterken van haar organisatie. Ten opzichte van 2021 is de omzet met 37% toegenomen tot ruim € 1,4 miljard (2021: € 1,0 miljard). De EBITDA kwam uit op € 54,2 miljoen (2021: € 42,9 miljoen) en het resultaat bedroeg € 31,7 miljoen (2021: € 42,0 miljoen). Om nog beter aan te sluiten op de huidige marktomstandigheden heeft het Nederlandse bouw- en ontwikkelbedrijf haar strategie begin 2023 aangepast.

“Ons ondernemerschap en operational excellence stonden centraal bij de groei die we in 2022 hebben doorgemaakt”, zegt CEO Kemal Sağlam. “Ballast Nedam bestaat al meer dan 145 jaar. Met die kennis en ervaring als basis nemen we beslissingen die ons bedrijf financieel sterk maken. Het afgelopen jaar hebben we onze organisatie verstevigd door de nadruk te leggen op risicomanagement, kwaliteit en winstgevendheid zodat we optimale waarde kunnen toevoegen voor onze stakeholders. Tegelijkertijd nemen we de verantwoordelijkheid om onze leefomgeving zo gezond en veilig mogelijk te houden. We zijn een lerende organisatie en maken ons bedrijf elke dag een beetje beter.”

Lees hier het totale persbericht en het jaarverslag.